Mlsat můžete také zdravě. Víme, co musíte při pečení nahradit
Rozhodli jste se upéct něco opravdu dobrého, ale zároveň nechcete konzumovat nic nezdravého? Mnozí lidé si myslí, že péct lze jen nezdravě, jelikož se do takřka všech buchet přidává mouka a klasický rafinovaný cukr. Pravdou však je, že je možné péct i zdravěji, pokud při pečení nahradíte několik surovin, které jsou synonymem nezdravosti. Víte, co konkrétně nahradit a čím to nahradit, abyste ve své troubě vykouzlili naprosto fantastický zdravý dezert? Věřte, mlsat je možné i zdravě.
Nahraďte nejdříve bílou mouku
Tím největším nepřítelem štíhlé postavy je rozhodně bílá mouka, která se přidává doslova do každého pokrmu. Pokud si chcete upéct něco zdravějšího a fit, doporučujeme nahradit bílou mouku například pohankovou moukou nebo případně ovesnými vločkami, které najemno rozmixujete.
Bílý cukr jako další zabiják štíhlé siluety
Dalším nepřítelem zdravého životního stylu je rozhodně bílý či rafinovaný cukr. Ten lze naštěstí také nahradit, a to mnoha způsoby. Například je možné jej nahradit stévií, která je až třistakrát sladší než cukr. Taktéž je skvělou alternativou cukr hnědý či třtinový. Dejte si však pozor při výběru třtinového cukru. Sledujte složení, ne vždy je třtinový cukr opravdu třtinovým cukrem. Dnes najdete jen náhražky, které jsou lákavé hlavně svou cenou.
Olej lze také nahradit
Mysleli jste si, že nelze nahradit třeba takový olej, který se velmi často přidává do bábovky? Opak je však pravdou, i olej lze nahradit, a to například kokosovým olejem, který lze využít i jako kosmetický produkt používající se na mazání suchých nohou. V případě, že kokosový olej nemáte, buchty se obejdou i bez oleje.
I čokoládu nahraďte
Rozhodli jste se upéct si dezert, do kterého patří čokoláda? Nemusíte se receptu vzdávat proto, že čokoláda se neřadí k tomu nejzdravějšímu, co lze zkonzumovat. Čokoládu je možné nahradit buď za raw čokoládu, která pochází z nepražených kakaových bobů, nebo ji můžete nahradit čokoládou s vysokým procentem bobů.