Milujete italskou kuchyni? Tyto ingredience vám nesmí chybět

Pokud se rozhodnete vařit po italsku, je dobré mít vždy po ruce 5 klíčových ingrediencí, bez kterých se jen těžko obejdete. Zjistěte, které to jsou a na co si u nich dát pozor.

Italská kuchyně je plná lahodných chutí, ale také benefitů pro vaše zdraví. Soustředí se totiž na jednoduché a přírodní blahodárné ingredienc, které z ní dělají jednu z nejzdravějších kuchyní světa. Výzkumy prokázaly, že středomořské pokrmy napomáhají redukci váhy a jejímu udržování, stejně jako snižují riziko deprese, cukrovky či vysokého cholesterolu.

1.  Olivový olej

Naprostá nezbytnost pro většinu receptů. Italové olej tak milují, že si do něj často jen tak máčí chléb a dochucují s ním jakákoliv jídla včetně polévek. S olejem se prostě nešetří a je všude.

2.  Parmezán

Kvalitní parmezán je zlatem italské kuchyně. Parmezán není lehké skladovat, protože rychle vysychá. Nejlepší je kupovat jej čerstvý po menších kusech a strouhat. Nekupujte ten, který má hned za slupkou bílý pruh. Dobrý parmezán by měl být pěkně orosený a ne vyschlý.

Tip: Pokud chcete ochutnat pravou italskou kuchyni od rodilého Itala bez námahy a špinavé kuchyně, doporučujeme navštívit stránky Pizza Brno Caruso, případně Těstoviny Brno Caruso.

3.  Rozmarýn

Velmi oblíbená bylinka, spolu s petrželkou v Itálii nejpoužívanější. Má výrazné aroma a přidává se nejčastěji k masu, při pečení kuřete a králíka. Výborně chutná ve spojení s pečenými brambory, v omáčkách na těstoviny a nebo na chlebu. Používá se ve většině případů čerstvý, tedy pěkná mladá snítka.

4.  Česnek

V italských receptech na česnek přijde často řada. Italové ho narozdíl od nás málokdy prolisovávají lisem na česnek. Chuť je potom příliš silná a nedá se smažit. Proto se česnek nejčastěji používá na tenké plátky, nebo se seká najemno a někdy se jen tak rozdrtí rukou. Při jeho opékání pohlídejte, aby nezhnědl, potom už nechutná dobře a páchne.

5.  Rajčata

Na italské omáčky jsou nejvhodnější soudková plně zralá rajčata. Mají sladší chuť, méně semínek i vody. Nejlepší odrůdou vůbec jsou rajčata San Marzano, v konzervě je u nás seženete v italských obchodech.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *